Srbija 5

17.08.2024.

9:06

Povećana potrošnja struje

Elektrodistributivni sistem u zemlji je stabilan, iako je potrošnja električne energije za oko 30% veća nego u istom periodu prošle godine, izjavila je Biljana Komnenić, v.d. direktora Elektrodistribucije Srbije (EDS).

Izvor: Beta

Povećana potrošnja struje
Profimedia

Podeli:

Ona je u Кraljevu tokom obilaska radova na reviziji trafostanice "Кraljevo 2" kazala da potrošnja struje u avgustu manja nego u julu.

Ocenila je da elektroenergetski objekti dobro funkcionišu i pored toga što su prosečne temperature i za oko 15 stepeni viša nego u istom periodu 2023. godine.

"Navigacija u automobilu nam je zakazala zbog velike vrućine, pa me još više raduje što naše trafostanice, u kojima ima i osetljive opreme, pokazuju pouzdanost i u ovim tropskim danima. Bez obzira na to, ekipe su spremne da reaguju ako za to bude potrebe", rekla je Кomnenić.

Dodala je da su ekipe EDS 24 časa dežurne i mobilne, sa povećanim brojem ljudi i po potrebi veoma brzo izlaze na teren.

"Insistiramo na tome da nose svu zaštitnu opremu, od šlemova, preko rukavica i svega što je neophodno za bezbedan i zdrav rad, iako su temperature visoke. Ta pravila su striktna, a sada sam se uverila da ih svi poštuju. Кoristim priliku da elektromonterima koji su ovde zahvalim lično, a svima u Srbiji putem medija odam priznanje na požrtvovanom radu u ovim vanrednim, teškim uslovima", kazala je Кomnenić.

Komnenić je obišla radove na reviziji 10 kV postrojenja trafostanice "Кraljevo 2" iz 1979. godine, čiji je cilj održavanje sigurnosti i funkcionalnosti elektroenergetskog sistema.

Navedeno je da je to jedna od važnijih trafostanica u Кraljevu, jer se sa nje napaja industrijska zona, Opšta bolnica "Studenica" i uži centar grada.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

17 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

20 h

Podeli: