Srbija 6

15.08.2024.

20:02

Šta će biti sa poslovanjem kompanije "Avon" u Srbiji?

Kompanija "Avon" je ranije ove nedelje podnela zahtev za bankrot sudu u SAD, što je snažno odjeknulo i u Srbiji, gde ovaj brend uživa veliku popularnost godinama.

Izvor: Blic.rs

Šta će biti sa poslovanjem kompanije "Avon" u Srbiji?
T. Schneider / Shutterstock.com

Podeli:

Mnogi su se zato zabrinuli da će ostati bez voljenih kozmetičkih proizvoda, pa "Blic Biznis" saznaje šta će biti sa poslovanjem brenda u Srbiji.

Upitali su Anđelu Petrović, specijalistu za komunikacije kompanije "Avon" za Srbiju i Crnu Goru, kako komentariše zahtev za bankrot brenda "Avon" u Sjedinjenim Američkim Državama i kako bi to moglo uticati na posao na evropskom tržištu.

"Avonove kompanije koja posluju na međunarodnom tržištu, van teritorije Sjedinjenih Američkih Država, a čiji je vlasnik brazilska kompanija Natura &Co (B3 – NTCO3), u okviru koje se nalazi i Avon Srbija, nastavljaju nesmetano sa radom i nisu deo stečajnog postupka. Ostajemo fokusirani na unapređenje naše poslovne strategije na međunarodnom nivou, uključujući modernizaciju našeg modela direktne prodaje, inovacije i na naš stalni rast poslovanja", istakla je ona.

Poslovanje u Srbiji stabilno

"Ova promena u Sjedinjenim Američkim Državama neće uticati na stabilnost i kontinuitet poslovanja "Avon" brenda u ostatku sveta. "Avonove" kompanije van SAD nisu deo ovog pravnog procesa i posluju kao i obično na svim ostali tržištima. Ništa se ne menja za naše saradnike, predstavnike, kupce i dobavljače. Poslovanje "Avona" se odvija kao i do sada", naglasila je Petrović.

Dodala je da njihove "Avon dame i gospoda nastavljaju sa svojim poslovanjem, a naši kupci mogu očekivati iste proizvode koje poznaju i vole, uz stalnu posvećenost kvalitetu, sigurnosti i inovacijama koje nas drže na vrhu sveta lepote među brendovima"

Takođe, zanimalo nas je i da li je bilo smanjenja broja zaposlenih u poslednje vreme.

"Kao deo konstantnog unapređenja i modernizacije poslovanja bilo je izvesnih promena i reorganizacije na regionalnom nivou u prethodnom period. Međutim, ova reorganizacija ni na koji način nije povezana sa trenutnim dešavanjima u Sjedinjenim Državama, niti će ova dešavanja uticati na naše dalje poslovanje u Srbiji i regionu", rekla je sagovornica.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: