Srbija 10

15.08.2024.

18:19

"Ne kupujte ovaj brend"; Paketi kasne i po dva meseca? Evo šta kažu iz kompanije

Udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" objavila je danas da su se potrošači žalili na brend Sinsej (Sinsay) i na neisporuku paketa.

Izvor: telegraf

"Ne kupujte ovaj brend"; Paketi kasne i po dva meseca? Evo šta kažu iz kompanije
sdf_qwe / Shutterstock.com

Podeli:

Kako su naveli, robu su naručili preko interneta, pojedini su je i platili a paketi im nisu stigli ni po dva meseca kasnije. Na sajtu Sinseja piše da je rok isporuke 15 do 18 dana.

"Račun firme, za sada, nije u blokadi. Nešto se očigledno dešava, pa savetujemo potrošače da ne kupuju ovaj brend, dok se ne utvrdi o čemu se radi. Takođe, pozivamo nadležne da hitno provere poslovanje ove firme i javno izađu sa izveštajem, kako bi se sprečilo da veliki broj potrošača bude prevaren", navodi se dalje u objavi Efektive.

Evo šta su sve pisali potrošači u komentarima:

"Mi takođe čekamo dva meseca, prošlo leto a garderoba letnja, kad stigne, ako stigne, odbićemo paket jer nam sad više i ne treba, srećom plaćanje pouzećem smo stavili";

"Čekam dve porudžbine od 20.06. i 28.06. Poslali mi mejl da je problem na carini, kao i da ga rešavaju što brže mogu. Od tad je prošlo 15 dana, možda i više. Paketa još uvek nema...sreća pa je plaćanje pouzećem";

"Kada pozovem njihov call centar izbacuje mi poziv znači ne mogu ni da ih kontaktiram a na mejl ne odgovaraju!";

Navode o kašnjenju proverili smo i u samoj kompaniji koja stoji iza ovog brenda, LPP Srbija. Kako su istakli, roba koja se poručuje sa sajta Sinsay.com uvozi se u Srbiju iz Rumunije.

"Nastao je zastoj zbog tehnikalija i problema u carinskoj dokumentaciji – poslate duple ili nepotpune fakture (npr. bez pečata i potpisa). Naša carina je striktna. U pitanju je samo određen kontigent pošiljaka. Redakcija Efektive je iznela ozbiljne i paušalne optužbe, generalizujući specifičan problem, iako su se javljali i sami kupci kojima su pošiljke ili stigle, ili refundirane", navode u odgovoru i nastavljaju:

"U ime kompanije LPP Serbia d.o.o., zastupnika brendova Sinsay, Reserved, Cropp, House i Mohito, želimo da obavestimo javnost o izazovima sa kojima smo se suočavali u prethodnih mesec dana u vezi sa isporukom narudžbina kreiranih putem naših online prodavnica", započeli su svoj odgovor pa se opet dotakli problema:

"Problemi su proizašli iz tranzicije operacija u Rumuniji sa prethodnog logističkog partnera na LPP Logistics i preseljenja u novi centar za ispunjenje narudžbina. Ova promena je izazvala tehničke poteškoće i preopterećenje kapaciteta, što je rezultiralo kašnjenjem u isporukama. Najiskrenije se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje smo prouzrokovali i razumemo da je ovaj problem izazvao nezadovoljstvo kod dela naših kupaca", navode ispred kompanije za Telegraf.

Dodaju da su svesni zabrinutosti potrošača i pozivaju ih na strpljenje, uveravajući ih da preduzimaju sve neophodne mere kako bi osigurali da svi koji nisu dobili svoju robu ili povraćaj sredstava budu adekvatno zbrinuti.

"Naglašavamo da su sve naše aktivnosti u skladu sa zakonskim normama. Naša kompanija intenzivno radi na rešavanju problema, kako bismo u najkraćem mogućem roku otklonili sve poteškoće i omogućili redovnu isporuku svih narudžbina", zaključuju.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

15 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

18 h

Podeli: