Srbija 0

12.08.2024.

11:21

Lučić: Telekom Srbija prvi na listi operatora iz zemalja bivše Jugoslavije VIDEO

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da je Telekom Srbija danas na prvom mestu rang liste operatora iz zemalja bivše Jugoslavije, a koju objavljuje jedan portal iz Hrvatske.

Izvor: Tanjug/Prva TV

Lučić: Telekom Srbija prvi na listi operatora iz zemalja bivše Jugoslavije VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Na toj rang listi mi smo sad ubedljivo broj jedan. U 2020. na tom mestu je bio Hrvatski Telekom, koji je 2018. imao 15 odsto veći prihod od nas, ali mi smo sada toliko dominantni i faktički oni sada imaju skoro duplo manji prihod  od Telekoma Srbija", rekao je on za TV Prva.

Lučić je naglasio i da Telekom Srbija grupa ima kada se sve sabere veći prihod nego svi ostali operateri zajedno iz šest zemalja.

"Mi smo definitivno operator koji je prevozišao ovaj region i koji je faktički na dobrom putu da bude respektabilan evropski operator", rekao je Lučić i podsetio da se Telekom Srbije uveliko proširio dosta i u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, a ove godine će i u Ameriku da se proširi sa mobilnom telefonijom i televizijskom uslugom.

Prema njegovim rečima, Telekom Srbija je u Beogradu smo za šest godina povećala broj korisnika sedam puta, dok je u Novom Sadu to povećanje bilo šest puta i u Nišu pet puta.

"Izgradnjom optičke mreže, poboljšanjem sadržaja, mi smo uspeli da faktički dođemo do izuzetno velikog broja korisnika koji dalje raste i time smo doveli Telekom Srbija ne samo u ubedljivu poziciju, broj jedan u regionu, nego i da imamo finansijske kapacitete da se širimo i dalje po čitavom svetu", naglasio je Lučić.

On je naveo da sa strategijom koju Telekom Srbija ima, kao i jakim ulaganjem u digitalne servise i sadržaje, ali i širenjem u zemlje gde ima preko milion potencijalnih korisnika dijaspore, Telekom će definitivno udostičiti prihod.

"Kada smo 2018. godine krenuli, naš prihod kao grupe je bio malo više od milijarda evra, sad je dve, a plan je da u sledećih pet do šest godina bude tri milijarde, i to je potpuno realno", rekao je Lučić.    

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: