Srbija 3

08.08.2024.

21:09

Ovo je jedna od najuspešnijih privatizacija u istoriji Srbije

Jedna od opština u Srbiji u kojem stopa zaposlenosti konstatno raste, a plate su neretko i iznad republičkog proseka jeste Gornji Milanovac.

Izvor: RINA

Ovo je jedna od najuspešnijih privatizacija u istoriji Srbije
RINA

Podeli:

Jak privatni privredni sector jedan je od motora koji pokreću celokupan razvoj. Redak primer uspešne privatacije u Srbiji upravo je rudnik olova i cinka na Rudniku, koje ove godine slavi veliki jubilej – 20 godina postojanja.

"Svaki put sam zaista zadovoljan kad obiđem ovu kompaniju, koja je primer kako uspešan privatni sektor zapravo znači prosperitet za čitavu opštinu. Ovde se rudari oko 2.000 godina, ali poslednj dvadeset se to radi sa izuzetnim uspehom. Svešto se ovde iskopa, predaje se našim kineksim partnerima i plasman je zagarantovan. Ono što još želim da dodam, jeste da smo u jeku priča o štetnosti rudnika. Naša opština je primer kako je to apsolutno netačno, mi ovde živimo godina potpuno zdravo i kvaliteno iako je rudnik sve vreme tu. Stoga sve price politačara, zapravi su ihov način da sruše kredibilitet politike Aleksandra Vučića", rekao je za RINU predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Rudnik na planini Rudnik kod Gornjeg Milanovca danas je obišao minsitar trgovine Tomislav Momirović.

"Veliko je zadovoljstvo biti ovde danas. Ovo je rudnik koji zapošljava 450 ljudi, svi imaju beneficirani radni staž. Ovakve uspešne kompanije, znače I uspeh Srbije na putu  privrednog razvoja. To kasnije znači i veće plate naših građana, bolje penzije. Naš primarni posao je da poboljašamo život naših građana I na tome radimo punom parm. Nećemo stati dok prosečna plata ne bude 1400 eura, a penzija 650. Ako samo pogledate dvadeset godina unazad, jasno je koliko smo prešli težak period I sada neazustavljivo idemo napred", kazao je Momirović.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: