Srbija 3

31.07.2024.

12:04

Na jesen u parlamentu izmene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas raspravu po amandmanima na izmene i dopune Zakona o platnim uslugama.

Izvor: Tanjug

Na jesen u parlamentu izmene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je u utorak da je NBS blagovremeno podnela zakon i najkarćem roku odgovorila na amandmane.

"Izmene i dopune zakona o platnim uslugama su uslov za pristupanje projektu SEPA, takozvanom regionalnom plaćanju, koje treba da prevaziđe i neke postojeće probleme i ubrza saradnju unutar regiona, a da nas niko ne zarobi čekanjem", rekla je Tabaković.

Tabaković je rekla da je reč o usklađivanju sa evropsko direktivom PSD2.

Prethodno su poslanici završili raspravu u pojedinostima na zakonski predlog koji se tiče povećanja pretplate za javni servis sa 299 na 350 dinara, kao i na izmene zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Na jesen u parlamentu izmene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila je danas da će se na jesen pred poslanicima naći izmene i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

"Nadam se da ćemo se u toku jesenjeg zasedanja videti sa novim predlogom zakona koji građanima Srbije mnogo znači i da ćemo iskoristiti mogućnost podnošenja zakonskih inicijativa da ograničimo visinu kamatnih stopa na stambene kredite, ali da isto tako i ograničimo visinu negde nominalnu, negde efektivnu kamatnih stopa na dozvoljeni i nedozvoljeni minus, ali isto tako i na gotovinske i potrošačke kredite", poručila je Tabakovićeva u Skupštini Srbije u raspravi o amandmanima na izmene i dopune Zakona o platnim uslugama.

Ona je najavila da će ubrzo biti otvorena javna rasprava i pozvala je sve da učestvuju u njoj.

Tabakovićeva je kazala da je reč o zajedničkom naporu Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Narodne banke Srbije.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: