Srbija 0

30.07.2024.

10:12

Cena gasa za naša domaćinstva se neće menjati

Nije planirano povećanje cene gasa za domaćinstva u Srbiji i cena tog energenta neće se menjati do kraja godine, izjavio je danas direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Izvor: Tanjug

Cena gasa za naša domaćinstva se neće menjati
shutterstock,Vova Shevchuk

Podeli:

On je za RTS rekao da će se cene gasa za privredu kretati oko sadašnje cene.

Bajatović je naveo da u skladištu u Mađarskoj ima 163 miliona metara kubnih gasa, kao i da je skladište "Banatski dvor" puno.

Prema rečima Bajatovića, cena gasa na evropskim berzama od aprila varira između 30 i 36 evra za megavat sat, što znači da je bio skuplji i za petinu nego u prvom tromesečju.

Analize, kako je naveo, pokazuju da je nerealno očekivati pojeftinjenje, jer je u toku popunjavanje evropskih skladišta za zimu.

"Ne očekujem bitnu cenovnu promenu na evropskim tržištima cene gasa jer je visoka popunjenost skladišta", rekao je Bajatović.

On je dodao i da ne treba da očekujemo da će pre kraja prvog kvartala iduće godine cena nafte izaći iz zone 85 do 90 dolara po barelu za "brent".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: