Srbija 0

25.07.2024.

9:45

Počeo rad na izmenama Zakona o trgovini

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine pokrenulo je konsultativni proces u postupku pripreme za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o trgovini, objavljeno je na portalu eKonsultacije.

Izvor: Biznis.rs

Počeo rad na izmenama Zakona o trgovini
Shutterstock/Robert Kneschke

Podeli:

Konsultacije o izradi Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o trgovini sprovešće se u periodu od 22. jula do 15. avgusta 2024. godine, navelo je ministarstvo u najavi početka tog postupka.

Kako stoji u obaveštenju, tokom trajanja konsultacija predstavnici organa i organizacija, pravosudnih organa, međunarodnih organizacija, udruženja građana i drugih predstavnika civilnog društva, stručne javnosti, kao i profesori, akademici, naučnici i druga zainteresovana lica imaju priliku da daju predloge, komentare i sugestije putem elektronske pošte na adresu trgovina@must.gov.rs.

Portal Biznis podseća da je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio u martu ove godine da Vlada radi na novom Zakonu o trgovini, koji treba da omogući podsticaje za razvoj trgovine u ruralnim sredinama.

Momirović je tokom obilaska maloprodajnog objekta “Vule market” u Sremčici rekao da je obaveza i politika Vlade da omogući jednake uslove za život svim našim građanima, odnosno da svaka porodica ima lako dostupne kvalitetne proizvode, saopštilo je tada ministarstvo.

"Želimo da podržimo lokalne trgovine jer ćemo na taj način doprineti otvaranju novih radnih mesta širom Srbije. Takođe, ovim modelom razvoja trgovina doprinećemo i snažnijoj podršci lokalnim proizvođačima, koji pružaju kvalitetne proizvode našim građanima", naveo je Momirović.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: