Srbija 7

24.07.2024.

10:40

Poznato ko je novi vlasnik Stare šećerane u Beogradu

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je objavila da su se stekli uslovi da beogradska firma Vrenje bude proglašena za kupca Prve srpske fabrike šećera Dimtrije Tucović 1898.

Izvor: Beta

Poznato ko je novi vlasnik Stare šećerane u Beogradu
Shutterstock/Aleksa Aleksic Leka

Podeli:

Javno nadmetanje za kupovinu tog beogradskog preduzeća u stečaju održano je 11. juna kada je Vrenje dalo najbolju ponudu od 690 miliona dinara, a početna cena je bila oko 680 miliona.

"Кako Republika Srbija, u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu, nije iskoristila pravo preče kupovine, stekli su se uslovi za proglašenje najboljeg ponuđača na javnom nadmetanju za kupca", navela je Agencija.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je, nakon što je na javnom nadmetanju Stara šećerana na Čukarici prodata za 690 miliona dinara, da je očigledno stečajni upravnik žurio s prodajom tog kompleksa za male pare, ali da država ima pravo preče kupovine koje će, uveren je, iskoristiti, kako bi taj prostor bio revitalizovan i očuvan.

Stara šećerana poseduje 18 nepokretnosti, a među objektima je i onaj pod zaštitom države, u kom je pozorište KPGT,
Firma Vrenje, koja se nalazi na istoj adresi kao i Šećerana, registrovana je za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

Po pisanju medija, ta firma je poznata po nizu poslova koje je radila za državu, među kojima je i rekonstrukcija zgrade policije u Ljermontovljevoj ulici.
 

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: