Srbija 7

22.07.2024.

11:23

"Može doći i do smrti": Povučen proizvod sa našeg tržišta FOTO

S našeg tržišta povučen je punjač za mobilni telefon KONFULON model C27A.

Izvor: B92.net

"Može doći i do smrti": Povučen proizvod sa našeg tržišta FOTO
Shutterstock/TZIDO SUN

Podeli:

Na sistemu za uzbunjivanje NEPRO Ministarstva trgovine objavljeno je da se povlači punjač za mobilne telefone klase II, robne marke KONFULON, model C 27A, namenjen za korišćenje u zatvorenom prostoru.

Kućište uređaja je od plastičnog meterijala, bele boje. Uređaj sadrži jedan izlazni priključak tipa USB i direktno se uključuje u utičnicu. Na kućištu punjača navedeni su sledeći podaci: KONFULON Model: C27A Input: AC 100-240V 50/60 Hz 300mA Max Output: DC 5.0V═3,0A CE znak, simboli namene za unutrašnju upotrebu i uređaja klase II, Made in China.

Proizvod se povlači zbog rizika od električnog udara.

Na obuhvaćenim proizvodima izolacija je slaba i s vremenom je degradirana pa može doći do prodora vlage ili prašine u uređaj, što dovodi do toga da zagađivači postaju provodljivi i izazivaju puzne struje.

Dolazi do kvara čvrste izolacije koji proizvodi preskakanje i emitovanje varnica, što može dovesti do požara, izbijanja plamena i da izazove opekotine. Takođe, uređaj se može pregrejati i delovi visokog napona mogu biti dodirljivi.

Korisnik može dodirnuti deo proizvoda koji ima visok naponski nivo i doživeti strujni udar, pa čak može doći i do smrtnog ishoda.

NEPRO obaveštava da se zabranjuje stavljanje proizvoda na tržište Republike Srbije i nalažu se mere povlačenja i opoziva sa tržišta.

NEPRO

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: