Srbija 6

19.07.2024.

13:35

Vučić sa prvim čovekom Mercedesa: "Ovo je tek početak saradnje"; "Srbija snažno i nezaustavljivo raste" FOTO

Predsednik Republike Srbije Alekandar Vučić na sastanku sa predsednikom Upravnog odbora Mercedes-Benz Group Olom Kalenijusom.

Izvor: B92.net

Vučić sa prvim čovekom Mercedesa: "Ovo je tek početak saradnje"; "Srbija snažno i nezaustavljivo raste" FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Ogromna čast za našu Srbiju da ugosti glavnog čoveka Mercedes-Benz Grupe, globalnog giganta i lidera u inovativnim tehnologijama u automobilskoj industriji. Razgovaram o svim prednostima i izazovima u proizvodnji električnih automobila, kao i o najvišim svetskim standardima na kojima njegova kompanija beskompromisno insistira i koje ćemo mi svakako ispuniti", napisao je Vučić.

Istakao je da Srbija osim resursa i odličnog poslovnog okruženja ima i najbolje inženjere i mlade stručnjake željne rada, znanja i usavršavanja, a koji sanjaju o tome da jednog dana rade u kompaniji poput Mercedes Benz.

"Govorili smo i o dodatnim mogućnostima za saradnju, jer Srbija snažno i nezaustavljivo raste, otvarajući svoje potencijale za najveće igrače u svetskom biznisu. Izrazio sam uverenje da je ovo tek početak saradnje sa čuvenim Mercedes-Benz, koji će u našoj zemlji imati odgovornog i ozbiljnog partnera i domaćina, kao i sve uslove za dodatni razvoj i širenje poslovanja. Ponosan na Srbiju", napisao je Vučić.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Mađarska neće preživeti"

Mađarska neće preživeti bez ruske nafte, odluka Ukrajine da obustavi isporuke LUKOIL-a preko naftovoda Družba postala je ozbiljan izazov za zemlju, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu televiziji RBK.

22:28

2.9.2024.

22 h

Svet

Ukrajina opet odmah rekla "ne"

Turska je pokušala da obnovi dogovor o izvozu žitarica Crnim morem u proleće 2024. godine, što je Moskva prihvatila, ali je Kijev odbio nakon pristanka Rusije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

13:11

2.9.2024.

1 d

Podeli: