Srbija 9

14.07.2024.

10:57

Vučić sa Mostafom Madbulijem: Ovo je pokazatelj ekonomske moći FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Arapske Republike Egipat Mostafom Madbulijem.

Izvor: Tanjug

Vučić sa Mostafom Madbulijem: Ovo je pokazatelj ekonomske moći FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Odličan sastanak sa premijerom Egipta Madbulijem u novoj administrativnoj prestonici Egipta, koja svojim opsegom i strukturom nadmašuje brojne velike investicione i građevinske poduhvate u svetu. Istakao sam da je ovakav kapitalni projekat ujedno i pokazatelj ekonomske moći i vizije jedne države i podsetio da je i projekat Beograd na vodi na sličan način promenio lice našeg glavnog grada. Sumirali smo juče potpisane sporazume i razgovarali o novim projektima na kojima bi Srbija i Egipat mogli da sarađuju. Posebno sam naglasio značaj intenzivnih kontakata na nivou ministarstava i poslovnih udruženja, čime će se stvoriti još povoljniji uslovi za razmenu od obostranog interesa", napisao je Vučić.

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: