Srbija 22

12.07.2024.

12:59

Vučić o litijumu: "Ekonomski nema nikakve sumnje, ali važan je i aspekt životne sredine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da što se tiče ekonomskog aspekta za litijum nema nikakve sumnje, ali da je važan i aspekt životne sredine.

Izvor: B92.net

Vučić o litijumu: "Ekonomski nema nikakve sumnje, ali važan je i aspekt životne sredine"
TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Podeli:

"To je njihov posao da ocenjuju ustavnost akata. Meni nije bitna odluka koju je doneo Ustavni sud, nije mi posebno važno šta su odlučili po jednom, drugom ili trećem pitanju. Više me zanima da prisustvujem tome, da vidim kakve su to mere zaštite, kakva će biti životna sredina, da li je istina da je podzemni rudnik i da će deponija biti u Pogačama ili je istina ovo što pričaju ovi drugi. Hoću da to čujem od ljudi koji su odstrašćeni, od domaćih i stranih stručnjaka", naveo je Vučić na konferenciji za medije.

Vučić o EXPO i Nacionalnom stadionu: "Radićemo u tri smene"; Rezerve zlata na najvišem nivou

"Ekonomski nema nikakve sumnje, ali pre toga je važan deo oko životne sredine. Ne pada mi na pamet da se lično saglasim ukoliko bi to ugrozilo ne samo ljude, već i uopšte ekosistem, i životnu sredinu u Jadru i Rađevini", naveo je Vučić.

Podsetimo, Ustavni sud Srbije je na jučerašnjoj sednici utvrdio da Uredba Vlade Srbije o zaustavljanju projekta "Jadar" iz 2022. godine nije u saglasnosti s Ustavom i zakonom.

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

14 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

17 h

Podeli: