Srbija 25

11.07.2024.

15:09

Vučić i Mali na gradilištu Ekspa: Ovde će kvadrat biti skuplji nego u centru FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je iznenada na gradiliše Ekspa kako bi obišao radnike koji vredno rade po velikim vrućinama. Sa njim je stigao i ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Novosti

Vučić i Mali na gradilištu Ekspa: Ovde će kvadrat biti skuplji nego u centru FOTO/VIDEO
Instagram/buducnostsrbijeav

Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić seo je radnicima za sto i razgovarao sa njima o napretku radova ali i uslovima za rad. 

"Srećan sam što imamo ovako vredne ljude. Svi ovi ljudi znaju da, osim što zarađuju za život za sebe porodice, znaju i da učestvuju u nečemu što je istorijska stvar i znaju da će i njihova deca i unuci da kažu da su njihovi očevi i deke pravili istoriju. To se neće promeniti šta god radili", rekao je Vučić i dodao da radnici moraju da brinu o sebi i da se osvežavaju. 

Ponosni smo što gradimo Srbiju i što ide u ovakvom smeru, rekao je jedan od radnika. 

Moramo ključeve da predamo do 1. decembra 2026. Moramo do tada da završimo sve, da napravimo i ostaje nam manje od 2 i po godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Mali je projekat Ekspa uporedio sa Beogradom na vodi.

"Ovde će kvadrat biti skuplji nego u centru grada. Pristan će biti na kilometar odavde. Imaćete bulevar, vozila koje nemaju vozače. Ko god bude ovde živeo, biće na najboljem mestu. Potpuno novi centar Beograda, kao u Londonu Brodvej. Kao Beograd na vodi, pobedio sve. A ovo će biti apsolutna vrednost i veliko čudo", rekao je Vučić.

Vučić se takođe dotakao letećih taksija.

"Videćete 1. januara 2027. Pregovaramo sa šest kompanija. Dve kineske, jedna francuska. Biće velika utakmica za leteće taksije. Samo što će Siniša prvi da se vozi, pa onda ja", izjavio je Vučić.

Govoreći o Nacionalnom stadionu, on kaže da će po lepoti biti u prva tri, možda čak i najlepši.

"2028. će se ovde igradi finale Lige evrope", dodao je.

Podeli:

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

8 h

Podeli: