Srbija 4

11.07.2024.

21:22

Od mlekare tržni centar: Ovaj naš grad dobija trgovinski kompleks

U Velikoj Plani gradiće se trgovinski kompleks Dima Park, čiji je investitor Dima d.o.o. iz Velike Plane.

Izvor: eKapija

Od mlekare tržni centar: Ovaj naš grad dobija trgovinski kompleks
Shutterstock/YP_Studio

Podeli:

U planu su dva nova objekta, uz zadržavanje jednog postojećeg. Prostor na kome se nalaze objekti bivše mlekare, koji su planirani za rušenje, obuhvata površinu od 11.021 kvadrata.

Prva zgrada, sa sedam lokala za maloprodaju, osnove je u obliku ćiriličnog slova G. Ukupne je neto površine 3335,35 kvadrata. Druga zgrada imaće jedan lokal, a površine je 697,97 kvadrata. Objekat koji se zadržava ima prodajni prostor, kao i magacin i kancelarije, piše eKapija.

Osim dve zgrade, gradiće se i saobraćajnice, parkinzi, infrastrutkurna mreža i priključci. Planirano je 69 parking mesta, koja se nalaze na dve lokacije - u centralnom delu kompleksa i u južnom delu.

Kolski pristup je sa Ulice Feliksa Kanica, a pešački iz te ulice i Ulice 28. oktobra.

Obrađivač urbanističkog projekta je Planaplan iz Velike Plane, a za idejno rešenje bio je zadužen biro Arhida iz Beograda.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: