Srbija 0

11.07.2024.

16:59

Gradnja prve deonice saobraćajnice "Vožd Karađorđe" počinje do kraja godine

Vlada usvojila uredbu o Prostornom planu za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe".

Izvor: Tanjug

Gradnja prve deonice saobraćajnice "Vožd Karađorđe" počinje do kraja godine
Agencija za prostorno planiranje i urbanizam Republike Srbije

Podeli:

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe", čime se stiču uslovi da se do kraja godine optočne za izgradnjom prve deonice te brze saobraćajnice, od Lazarevca do Aranđelovca.

Izgradnja državnog puta I reda "Vožd Karađorđe", kao savremenog putnog pravca, od strateškog je značaja u povezivanju lokalnih samouprava, ravnomernom održivom regionalnom razvoju, ekonomskoj valorizaciji čitave teritorije, povećanju zaposlenosti i standarda kroz nove investicije i predstavljao bi najbržu vezu Istočne Srbije sa Centralnom i Zapadnom Srbijom i Koridorima E-75 i E-763, saopšteno je iz vlade.

Agencija za prostorno planiranje prihvatila je primedbe građana na plan koje su se ticale kraka brze saobraćajnice koji je trebalo da prolazi kroz opštinu Topola prema Kragujevcu, kao osnovane.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: