Srbija 11

09.07.2024.

11:14

Vučić sa predsednicom EBRD: Ogroman potencijal Srbije za nova ulaganja u EXPO 2027 FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.

Izvor: B92.net

Vučić sa predsednicom EBRD: Ogroman potencijal Srbije za nova ulaganja u EXPO 2027 FOTO
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Podeli:

"Odličan sastanak sa predsednicom Odil Fransoa Reno Baso. Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede", napisao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja.

"Važna tema razgovora bila je i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan", dodao je predsednik.

"Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru EXPO2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije. Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje", napisao je Vučić.

"Još jednom sam zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore, što je umnogome promenilo lice naše Srbije", zaključio je predsednik.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: