Srbija 3

08.07.2024.

14:24

Lučić: Građani Srbije daju preko 500 miliona više Telekomu Srbija VIDEO

Kakvi su dalji ciljevi kompanije Telekom Srbija, kao i šta korisnici mogu da očekuju u budućnosti govorio je u Jutru na Prvoj Vladimir Lučić, generalni direktor Telekom Srbija.

Izvor: B92.net/TV Prva

Lučić: Građani Srbije daju preko 500 miliona više Telekomu Srbija VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Prešli smo dve milijarde evra i potpuno jasno to vidimo po polugodišnjem trendu ove godine, koji je više od 15 odsto veći prihod u odnosu na prošlu godinu, da ćemo mi u sledećih pet godina ostvariti rast preko tri milijarde baziran na rastu prihoda u Srbiji kao našom glavnom izvoru prihoda i bazirano na projektu za dijasporu koji je izuzetno brzo širi i ima ogroman potencijal", rekao je Lučić.

Kako navodi, jedan veliki, bitan pokazatelj zdravlja kompanije i toga šta su uradili u zadnjih pet godina jeste u stvari koliko su narasli pogotovo u Srbiji, odnosno količina para koju  dobijaju od korisnika svake godine.

"Dakle, Telekom Srbija 2024. godine imaće 60 milijardi veći priliv od korisnika nego 2018. godine. Prošle godine je to bilo 37 milijardi, u 2024. će biti 60 milijardi. Znači 60 odsto više, naši korisnici u Srbiji više faktički daju Telekomu Srbija, to je preko 500 miliona evra, nego pre nego što smo krenuli sa projektom i to nama daje, tako da kažem, najveću snagu.

"To je faktički signal svim finansijskim institucijama da je naš biznis plan dobar, da smo mi lideri u regionu i da ćemo nastaviti da budemo lideri, zato što nam raste efektivni prihod, to jest prihod od korisnika. A to smo pre svega uradili, zato što smo povećali broj korisnika tri puta u segmentu televizije.

Celo gostovanje pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: