Srbija 3

08.07.2024.

15:01

Uskoro ćemo dobiti novu fabriku: Gradiće se u delu pogona FAP-a

Priboj će uskoro dobiti novog investitora i novu fabriku, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

Izvor: eKapija

Uskoro ćemo dobiti novu fabriku: Gradiće se u delu pogona FAP-a
Shutterstock/Virrage Images

Podeli:

Nova fabrika gradiće se u delu pogona Mašinske obrade FAP-a, a proizvodiće delove za autoindustriju. Pregovori, kako dodaju, odavno traju, a sada se ta ideja samo konkretizuje.

Saglasnost na prenos javne svojine države u javnu svojinu Opštine za zemljište na kome će se graditi nova fabrika, dali su pribojski većnici na sednici održanoj 5. jula, a končanu reč daće odbornici SO Priboj, prenosi eKapija.

"Nova fabrika gradiće se u delu Mašinske obrade FAP-a, preko puta ES TURSA, sve se koordinara sa Kabinetom predsednika Republike i Ministarstvom odbrane, jer je FAP deo odbrambene industrije Srbije. To zemljište država će preneti na Opštinu Priboj, a mi novom investitoru, za šta ćemo dobiti i određena sredstva. FAP će dobiti 7,5 miliona evra za izgradnju peskare i farbare, što je odlično i za FAP i za grad Priboj", ističe Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

15 h

Podeli: