Srbija 7

06.07.2024.

8:39

Vučić danas na ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas pripremne radove i prisustvovati ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Izvor: Tanjug

Vučić danas na ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Početak obilaska radova zakazan je za 10 časova.

Vučić: Danas se piše istorija za Srbiju; Od Beograda do Niša za samo 40 minuta; Radovi počinju u julu FOTO

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša deo je projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš - Dimitrovgrad. Železnička obilaznica oko Niša biće duga 22 kilometra.

Projekat obuhvata radove na severnoj obilaznici oko grada Niša, izgradnju jednokolosečne elektrificirane pruge i elektrifikaciju deonice Crveni Krst - veza sa obilaznicom. Izgradnja obilazne pruge oko Grada Niša u dužini od oko 22 kilometra planira se od stanice Niš Ranžirna do stanice Sićevo, u koridoru sa auto-putem Niš - Dimitrovgrad.

Severna železnička obilaznica oko Niša obuhvata izgradnju nove jednokolosečne elektrificirane pruge. Nova, jednokolosečna, elektrificirana obilazna pruga oko Niša u dužini od 22 kilometra biće osposobljena za brzinu vozova do 120 km na sat.

Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor o izgradnji obilaznice sa firmom "Extra Auto Transport", kao vodećim članom konzorcijuma, koji čini i kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation".

Vrednost ugovora iznosi 153,6 miliona evra, a rok za izvođenje radova je 1.035 dana.

Generalna direktorka Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković istakla je da će izgradnjom železničke obilaznice oko Niša biti rešeno pitanje niškog železnčkog čvora i da vozovi više neće prolaziti kroz centar grada, kao i da će bezbednost saobraćaja biti podignuta na viši nivo.

Vučić: Sve se radi transparentno

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalna zbrka: Udarac za Wolt i Glovo

Kompanije Wolt i Glovo dobile su novčanu kaznu zbog nezakonitih identifikacijskih brojeva koje su vozači dostavljači morali da nose kao rezultat dogovora s ljubljanskom opštinom. Inače, razmišljalo se i o zabrani dostave u centru grada.

18:01

6.7.2024.

1 d

Svet

Ova poznata lepotica gradi odmaralište u Albaniji

Ivanka Tramp, ćerka bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, i njen suprug Džared Kušner grade luksuzni kompleks u Albaniji, kojim će upravljati Aman Resorts u vlasništvu ruskog biznismena Vladislava Doronjina.

20:54

7.7.2024.

19 h

Podeli: