Srbija 11

05.07.2024.

13:22

Vučić: "Velika luksemburška investicija stiže u Srbiju"

"Pripremićemo veće fondove za saradnju koju Srbija priprema sa afričkim i azijskim zemljama", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Novosti

Vučić: "Velika luksemburška investicija stiže u Srbiju"
TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Podeli:

"Želeo sam nekoliko važnih stvari da vam saopštim. Pripremićemo veće fondove za saradnju koju Srbija priprema sa afričkim i azijskim zemljama. Lično ću učestvovati u nekoliko velikih turneja i biti domaćin onima koji dolaze sa ta dva kontinenta", rekao je Vučić

"Naredne dve nedelje će za nas biti veoma važne. Imaćemo veoma mnogo značajnih poseta", najavio je predsednik.

On je istakao da će se to dešavati u narednih mesec dana.

"Danas smo dobili najavu najveće luksemburške investicije koja će biti užasno velika i zbog koje sam izuzetno srećan. Ovo će našu industriju i sve što se vezuje za električne automobile dodatno ojačati. Jedan novi nivo investicija i saradnje", rekao je Vučić.

"U narednom periodu biće prikazani rezultati onoga što smo postigli ranije. Počeće proizvodnja i u Kragujevcu, električnog automobila. Oni će to da obelodane u Italiji tačan datum, za 4 dana. Velike promene i velike stvari koje ovu zemlju guraju napred i verujem da ljudi to dobro razumeju. Za nas je važno da u svim ovim kontaktima ukažemo na poziciju Srbije, dajemo ključni doprinos", dodao je on.

"Najvažnije je nam je da ukažemo na poziciju Srbije uprkos hibridnom ratu čiji je cilj da uvuče Srbiju u regionalne sukobe. Zato ćemo morati češće da reagujemo i govorimo šta je istina a šta nije. U svakom slučaju, verujem da smo napravili velike korake u agendi rasta i mislim da će Srbija biti nagrađena. Ne samo da smo spremni za otvaranje klastera 3 nego i da se kandidujemo za dobijanje prvih finansijskih tranši. Mnogo važnije za nas je kada ćemo postati deo jedinstvenog načina plaćanja, zelenih koridora...", rekao je Vučić.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalna zbrka: Udarac za Wolt i Glovo

Kompanije Wolt i Glovo dobile su novčanu kaznu zbog nezakonitih identifikacijskih brojeva koje su vozači dostavljači morali da nose kao rezultat dogovora s ljubljanskom opštinom. Inače, razmišljalo se i o zabrani dostave u centru grada.

18:01

6.7.2024.

1 d

Svet

Ova poznata lepotica gradi odmaralište u Albaniji

Ivanka Tramp, ćerka bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, i njen suprug Džared Kušner grade luksuzni kompleks u Albaniji, kojim će upravljati Aman Resorts u vlasništvu ruskog biznismena Vladislava Doronjina.

20:54

7.7.2024.

16 h

Podeli: