Srbija 13

02.07.2024.

17:18

Vučić na obeležavanju 140 godina rada Narodne banke Srbije: "Imamo punu stabilnost nacionalne valute" FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju 140 godina rada Narodne banke Srbije i otvaranju inoviranog Centar za posetioce u zgradi Narodne banke u Beogradu.

Izvor: B92.net

Vučić na obeležavanju 140 godina rada Narodne banke Srbije: "Imamo punu stabilnost nacionalne valute" FOTO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

"Danas obeležavamo izuzetno značajan jubilej – 140 godina rada Narodne banke Srbije. Na današnji dan, pre tačno 140 godina, 2. jula 1884. godine, započela je svoj rad Privilegovana narodna banka Kraljevine Srbije, čime je moderna srpska država zakoračila u privredne i finansijske tokove modernog sveta, postavljajući temelje za stabilan i prosperitetan ekonomski razvoj naše zemlje i monetarnu stabilnost", napisao je Vučić.

"Istovremeno, otvaranje inoviranog Centra za posetioce u zgradi Narodne banke, koji sadrži bogatu numizmatičku zbirku kojom je predstavljen istorijat novca na tlu Srbije, omogućiće građanima da bolje razumeju bogatu istoriju našeg novca i edukovati nove generacije o važnosti odgovornog i efikasnog upravljanja finansijama", dodao je.

Predsednik je u ime Republike Srbije i svih njenih građana, izrazio zahvalnost svim zaposlenima Narodne banke Srbije, na njihovom posvećenom radu i doprinosu razvoju naše zemlje.

"Posebnu zahvalnost dugujem guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković i njenom timu. Vaša predanost i profesionalizam su temelj na kojem gradimo budućnost. Ponosan na činjenicu da 12 godina imamo punu stabilnost naše nacionalne valute, uz stalni rast zlatnih i deviznih rezervi. Čestitam vam ovaj veliki jubilej i želim vam mnogo uspeha u daljem radu", napisao je Vučić.
 

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

10 h

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

3 h

Podeli: