Srbija 30

30.06.2024.

16:07

Stiže nam još jedan lanac supermarketa: Italijanski gigant već traži lokacije po Srbiji

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dve godine, saznaje portal Retail Serbia.

Izvor: Retail Serbia/Žarko Grozdanić

Stiže nam još jedan lanac supermarketa: Italijanski gigant već traži lokacije po Srbiji
Shutterstock/TZIDO SUN

Podeli:

Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih diskonta, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji. Eurospin poslednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti.

Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i poseduje preko 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i poseduju odeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća. Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima. Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 milijarde evra. Za razvoj u Srbiji biće odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Podsetimo, kompanija Retail and More iz Grčke, deo AVE grupe, nedavno je preuzela master franšizu Carrefour-a i za srpsko tržište. Grčka kompanija razvija plan ulaska na srpsko, ali i na tržišta Severne Makedonije i Albanije sa prodavnicama francuskog trgovca. Nezvanično, prvi Carrefour supermarketi u Srbiji mogli bi da budu otvoreni već u drugoj polovini sledeće godine.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: