Srbija 4

26.06.2024.

18:49

Vučić iz Brisela: "Predviđam veliku krizu, potrebno je da čvrsto držimo naše finansije"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao da je potrebno da Srbija čvrsto drži finansije jer, kako kaže, predviđa veliku krizu.

Izvor: B92.net

Vučić iz Brisela: "Predviđam veliku krizu, potrebno je da čvrsto držimo naše finansije"
Profimedia/R.R./ATAImages

Podeli:

"Potrebno je da čvrsto držimo naše finansije jer predviđam veliku krizu u mesecima koji dolaze. Inflacija je sada značajno pala, ali primanja moraju biti veća i za penzionere i za ljude u privatnom sektoru, srećom ne zaostaje ni za javni sektor. To su važne stvari i važni signali", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je da je bilateralni sastanak sa predstavnicima EU visokim komesarom za spoljnu politiku i izaslanikom za dijalog Žozepom Breljom i Miroslavom Lajčakom bio uspešan, ali da do trilaterale sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem nije došlo jer on nije smeo ili nije hteo da se sastane sa Vučićem.

"Po stoti put sve prihvatimo i kažemo, mi smo za promet roba, kapitala, usluga i svega, ali Kurti uvek nađe nešto za šta nije. Kada kažemo da podignu barijere da normalno trgujemo, od tog trenutka nema odgovora. Neće da kritikuju albansku stranu jer im to ne ide u prilog. Jutros smo imali veoma dobre sastanke i sa Varheljijem i Šarl-Mišelom, verujem da je ostvaren napredak i da možemo da računamo da smo blizu "investment grejda", što bi bila fantastična vest za građane Srbije, jefinitiji novac, ali i mnogo veće investivije",  objasnio je Vučić.

"Siguran sam da ćemo uspeti da ispunimo sve oko Ekspa", naglasio je predsednik.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

12:48

27.6.2024.

1 d

Svet

Porodice dobijaju 350 evra

Domaćinstva u Velikoj Britaniji sa malim prihodima dobiće uskoro pomoć od 350 evra (300 funti) za struju, gas i hranu iz Fonda za podršku domaćinstvu, objavio je San.

22:07

27.6.2024.

1 d

Podeli: