Srbija 10

26.06.2024.

11:46

Morske životinje stižu u Srbiju: Imaćemo i akvarijum i delfinarijum

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom nedavnom obraćanju najavio izgradnju delfinarijuma u okviru projekta EXPO kao i izgradnju akvarijuma kod Ušća.

Izvor: B92.net

Morske životinje stižu u Srbiju: Imaćemo i akvarijum i delfinarijum
Shutterstock/skvalval

Podeli:

"Osim što je velika turistička atrakcija, postoje takozvani terapeutski delfini za decu sa autizmom. Mi smo se konsultovali sa Ministarstvom zdravlja i dobili preporuku Ministarstva zdravlja da dovedemo te terapeutske delfine koji bi mogli sa našom decom da rade, jer kažu da ništa bolje ne utiče na decu sa autizmom i sličnim bolestima kao terapeutski delfini. Dakle, delfinarijum će biti i za svu drugu decu, naravno, u okviru EXPO, a akvarijum će biti pored Prirodnjačkog muzeja, dakle, pored Muzeja savremene umetnosti", poručio je Vučić.

Takođe je kazao da će se u sklopu EXPO nalaziti i Akvatik centar, čiji projekat je Srbija dobila od Mađarske. U njemu će se trenirati vaterpolo, plivanje, skokovi u vodu i umetničko plivanje.

Kako je najavio to će, po broju gledalaca, biti drugi ili treći akvatik centar u celoj Evropi.

Prema njegovim rečima, pod okriljem Ekspa biće napravljeni tematski i vodeni parkovi.

Radićemo jedan od najlepših vodenih parkova u Evropi, rekao je on i dodao da će razgovarati sa firmom Sir de Solei, jednom od najvećih u svetu za dovodjenje stalne postavke od cirkusa do različitih tematskih parkova.

"U ovom trenutku nam je Legoland malo skuplji, ali videćemo možda i sa još nekim. U svakom slučaju, to će biti definitivno najveće mesto za zabavu u jugoistočnoj Evropi, za privlačenje turista, za dalje razvoj srpske privrede i za našu decu, ali i za, rekao bih, ono što je najvažnije, razvoj naše ekonomije", poručio je Vučić.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Srbija

Otvara se nova fabrika u Srbiji

Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. planira da u Apatinu otvori fabriku u koju će uložiti okvirno 50 mil EUR u periodu od 2024. do 2028. godine i to u izgradnju, opremanje i operacije fabrike.

15:22

30.6.2024.

1 d

Podeli: