Srbija 0

25.06.2024.

19:56

Hotel za pse i mačke postao unosan biznis

Pansioni za kućne ljubimce, najviše za pse i mačke, postaju sve popularniji. Postoje saloni za pse, pekare, a poslednjih godina i hoteli.

Izvor: rtv.rs

Hotel za pse i mačke postao unosan biznis
Shutterstock/alexei_tm

Podeli:

Vlasnici takvih hotela kažu da je posao u poslednjih deset godina u porastu.

Čuvanje kućnih ljubimaca u uređenim pansionima, veterinarska usluga, nega, šetnja i briga - samo su neke od usluga koje kućni ljubimci mogu da dobiju u hotelima namenjenim upravo njima. Odgajivač pasa Slobodan Lazić iz Sombora ovim poslom bavi se više od decenije i kaže da se potreba javila upravo pre nešto više od deset godina.

"Osetili smo da se javila potreba za takvom vrstom usluge. Imali smo naše pse, zatim one koje smo usvajali sa ulice i pomagali u udomljavanju. Kroz komunikaciju sa ljudima shvatili smo da postoji ozbiljna potreba, jer ljudi putuju, nemaju poverenja u komšiluk. Ljubimci su članovi porodice i treba im neko odgovoran ko bi o njima brinuo", rekao je Lazić, odgajivač pasa i vlasnik pansiona za pse i mačke iz Sombora.

Kućnim ljubimcima obezbeđeni su uslovi slični kao kod vlasnika.

"Poenta je imitirati uslove u kojima je ljubimac boravio. Ako su bili u kućnim uslovima, onda borave u kući, ako su psi bili u dvorištu ili u boksovima, i ovde imamo otvorene boksove. Mace je malo teže sačuvati, jer su sklone bežanju, a penjati se za mačkama po drveću i krovovima malo je komplikovano, kao da imate majmunče ili vevericu", kroz smeh objašnjava ovaj Somborac.

Vlasnici kućnih ljubimaca koji se odluče da koriste ovakve hotele, u zavisnosti od dužine boravka i rase psa, moraće po danu da izdvoje oko 1.000 dinara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: