Srbija 3

24.06.2024.

19:01

"Kada je ceo region ostao u mraku, Srbija je imala struju"

Lepo je bilo videti da Srbija ima struje, kada je ceo region ostao u mraku pre par dana, rekao je predsednik Srbije Aleksndar Vučić tokom obraćanja.

Izvor: Novosti

"Kada je ceo region ostao u mraku, Srbija je imala struju"
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Podeli:

Dodao je i da je porasla potrošnja električne enrgije, prvenstveno zbog upotrebe klima tokom lljtnjih dana, a da tek svi nadolaći projekti poput letećih automobila i data centara će zahtevati još više struje.

Napomenuo ja da nije izgrađen termoblok Srbija ne bi imala struju i da mora da se požuri za kostolačnik vetroparkom, obnovljivim izborima sa baterijama. Vučić je naglasio da mora da se radi na novim otkrivanjima kako bi se izbegli problemi. Kako kaže mora da se nađu rešenja za male nukelearke.

O rudnoj renti, predsednik je istakao da je pokušao ali u tome nije uspeo, jer je to naišlo na žestok otpro Rusa u to vreme kada je bio premijer, i da veruje da bi i danas bilo tako, samo bi tu bilo protivljenje Amerike, Španije i drugih zemalja koja se bave istraživanjima i sikopavanjima.

"Mnogo problema u energetici", kazao je.

Predsednik je potom pričao i namirnicama. Kako je naglasio obezebeđene su određene količine pšenice, kuhinjske soli, tovnih prasića, šećera, testenine i svega drugog.

Vučić je pričajući o infrastrukturi, ukazao da su u toku pregovori sa Kinezima oko finansiranja.

"Možemo mi sada potrošiti milijardu i dve više, ali smo time napravili rpoblem za budućnost. Ovo je stara pruga od Pančeva, ništa ne funkcioniše, uradićemo poptunu obonvu od Pančeva, preko Zrenjanina, produžići do Kikinde, Sente i Subotice. Uradićemo i Vrbas-Sombor", naglasio je Vučić.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

12 h

Podeli: