Srbija 24

22.06.2024.

13:24

Srbija dobila najmoderniji voz u Evropi: Do Budimpešte za manje od tri sata VIDEO

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić predstavio je novi brzi voz i istakao da je on najmoderniji voz u Evropi.

Izvor: B92.net

Srbija dobila najmoderniji voz u Evropi: Do Budimpešte za manje od tri sata VIDEO
Shutterstock/Locomotive74

Podeli:

"Da li zante da ćete moći uskoro ovim brzim vozom da stignete do Budimpešte za manje od tri sata. Nalazim se u najnovijem brzom vozu koji će saobraćati od Beograda do Budimpešte. Ovo je najmoderniji voz u Evropi i ići će brzinom od 200 kilometara na sat. U vozu možete da punite svoje telefone i laptopove i imate besplatan internet. Voz je dugačak 103 metra, ima 250 sedišta i luksuzno je opremljen. U vozu se nalazi prostor za bicikle i tu možete da ih odložite kada krenete iz Beograda, a zatim vozite po Budimpešti. Ovaj voz je jedinstven na svetu jer ima svoje litijumske baterije i ukoliko nestane struje moguće je da vozi 10 kilometara u brzini od 30 kilometara na sat. Srbija u ovom trenutku kupuje najviše brzih vozova u Evropi", rekao je Vesić.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

12 h

Podeli: