Srbija 0

19.06.2024.

10:43

Mali sa poslanikom Bundestaga: Razgovarali o EXPO 2027 i saradnji dve zemlje

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa poslanikom nemačkog Bundestaga Tilanom Kubanom.

Izvor: B92.net

Mali sa poslanikom Bundestaga: Razgovarali o EXPO 2027 i saradnji dve zemlje
Instagram/Siniša Mali

Podeli:

Sa njim je razgovarao o ekonomskoj saradnji naše dve zemlje, kao i o projektu EXPO 2027, čije gradilište je njegov sagovornik prethodno obišao, naveo je Mali u objavi na Instagramu.

"Istakao sam da postižemo dobre makroekonomske rezultate, da smo u prvom kvartalu ove godine zabeležili rast od 4,7%, što je najveći rast u Evropi, da nam je javni dug na nivou od 49,5%, što je daleko ispod evropskog proseka, da nam je deficit prošle godine iznosio 2,2%, te da imamo rekordne prilive stranih direktnih investicija. Verujemo da će vrhunac ovih dobrih rezultata da bude investicioni rejting koji očekujemo krajem ove, ili sledeće godine. Važno je da nastavimo da rastemo, a u tome će nam umnogome pomoći program Skok u budućnost - Srbija 2027, u centru koga je projekat Expo, koji je važan za ceo region, ne samo za našu zemlju", navo je Mali na svom nalogu na toj društvenoj mreži.

"Kuban mi je preneo svoje utiske da je Srbija lider u regionu, te da upravo zbog toga nemačke kompanije u tolikom broju dolaze u našu zemlju, jer je vide kao stabilnu i kao dobru priliku za njihovo poslovanje. Nemačke kompanije u našoj zemlji trenutno zapošljavaju 80.000 ljudi", naglasio je ministar finansija.

"Drago mi je što sam od svog sagovornika imao priliku da čujem da je njegov rodni grad Hanover, koji je 2000. godine bio domaćin Expo izložbe, to iskoristio kao dobru priliku za dalji rast i razvoj. Jer Expo jeste prilika koju ne smemo da propustimo!", zaključio je Mali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siniša Mali, PhD, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: