Srbija 8

08.06.2024.

17:50

Vučić: Deset miliona evra za Republiku Srpsku – za sat vremena iz Srbije do RS

Centralno obeležavanje manifestacije - Prvog svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska zajedno", počelo je danas na Trgu republike

Izvor: B92.net

Vučić: Deset miliona evra za Republiku Srpsku – za sat vremena iz Srbije do RS
TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

Podeli:

"Danas smo doneli i formalnu odluku o izgradnji memorijalnog centra povodom genocida počinjenog nad našim narodom u Jasenovcu", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodaje da će lično nadgledati rad na izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini i u Beogradu.

"Sa tim ćemo ići brzo, najbrže i najbolje moguće. Govorili smo i o svim konkretnim stvarima, o izgradnji auto-puteva. U ponedeljak prebacujemo 10 miliona evra za izgradnju deonice Bijeljina-Sremska Rača. Hoćemo da budemo spojeni sa drugim najvećim gradom u RS", rekao je predsednik.

Podseća da će u ponedeljak biti izdvojen novac za autoput Bijeljina-Sremska Rača.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

12:48

27.6.2024.

15 h

Srbija

Novi "Soko" ide u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte.

8:23

27.6.2024.

19 h

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

10 h

Podeli: