Srbija 8

06.06.2024.

14:37

Evo šta je bilo s platnim karticama: Problem je rešen?

Ponovo je uspostavljen sistem za plaćanje platnim karticama, tvrdi "Blic".

Izvor: Blic/Vesna Bjelić

Evo šta je bilo  s platnim karticama: Problem je rešen?
tuthelens/Shutterstock

Podeli:

Vendori su, naime, rešili sistemski problem koji je doveo do zastoja na POS terminalima širom prestonice.

Prema saznanjima lista, kratkotrajni zastoj bio je u pojedinim kafićima i supermarketima, a u narednim minutima plaćanje će biti omogućeno bez smetnji.

Podsetmo, nemali broj građana danas se požalio da su im platne kartice u blokadi, tj. da u supermarketima ne prolaze platne kartice. Tim povodom oglasilo se nekoliko banaka koje su na svojim veb/sajtovima obavestile klijente o problemu koji se dešava.

"Vendori" su, podsetimo, kompanije posrednici između banaka, klijenata i kartičarskih kompanija.

"Poštovani, Obaveštavamo Vas da trenutno postoji problem u komunikaciji sa vendorom na teritoriji Republike Srbije u vezi prihvatanja platnih kartica na POS terminalima. Vendor radi na hitnom rešavanju ovog problema i očekujemo da će biti rešen u najkraćem mogućem roku. Hvala Vam na strpljenju i razumevanju@, saopštili su ranije danas iz jedne banke, a brojni građani su se javljali i našoj redakciji sa istim problemom.

Šta je s bankomatima?

Što se bankomata tiče, kako kažu za "Blic" iz više banaka, oni su sve vreme funkcionisali.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

12:48

27.6.2024.

14 h

Srbija

Novi "Soko" ide u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte.

8:23

27.6.2024.

18 h

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

9 h

Podeli: