Srbija 4

30.05.2024.

10:34

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju
Shutterstock/Maja Marjanovic

Podeli:

Očigledno je u pitanju lažna i zlonamerna informacija, kreirana na profilu koji nije zvaničan profil Republičkog fonda PIO, s ciljem da dovede građane u zabludu i nanese štetu reputaciji Fonda PIO, navedeno je u saopštenju.

"Molimo građane da prihvataju isključivo informacije koje dobiju preko zvaničnih profila i kanala komunikacije Republičkog fonda PIO. Republički fond PIO u kontinuitetu radi na poboljšanju položaja penzionera, u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije i tako ćemo nastaviti i dalje", poručuju iz Fonda PIO.

I ovaj lažni profil, kako je navedeno, kao i ostale koji plasiraju izmišljene i zlonamerne informacije, Fond PIO će prijaviti nadležnim organima, radi zaštite interesa korisnika i integriteta te institucije.

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: