Srbija 0

20.05.2024.

16:02

Bivši i sadašnji ministar nastavljaju put digitalizacije: Za bolji život svih građana

Selo Prkosava u opštini Lazarevac, još jedno je selo u Srbiji koje je dobilo pristup brzom optičkom internetu.

Izvor: B92.net

Bivši i sadašnji ministar nastavljaju put digitalizacije: Za bolji život svih građana
TANJUG/ MIT/ MARINA JANČEVIĆ

Podeli:

"Imao sam čast da na poziv ministra informisanja i telekomunikacija Dejana Ristića zajedno posetimo selo Prkosava u opštini Lazarevac, još jedno selo u Srbiji koje je dobilo pristup brzom optičkom internetu", napisao je ministar Mihailo Jovanović na svom Instagram profilu.

Zahvaljujući brzom internetu učenici izdvojenog odeljenja osnovne škole „Rudovci“ u selu Prkosava, sada imaju mogućnost održavanja digitalne nastave, časova informatike i računarstva i korišćenje digitalnih udžbenika, dok je 27 domaćinstava ovog sela već priključeno na internet i može da uživa u prednostima elektronske uprave i elektronske trgovine, kao i da pristupa digitalnim multimedijalnim sadržajima.

Ovaj poziv predstavlja veliki profesionalni ali i ljudski gest novog ministra koji govori mnogo, napisao je Jovanović.

"Sa jedne strane, pokazuje kontinuitet nove Vlade Republike Srbije i Ministarstva informisanja i telekomunikacija kada je u pitanju digitalizacija i izgradnja naprednih telekomunikacionih mreža i potvrđuje da će se ovaj najbitniji infrastrukturni projekat uvođenja brzog interneta u ruralnim predelima Srbije nastaviti istim, pa čak i jačim intenzitetom.

Sa druge strane, oslikava posebnu vrlinu g. Dejana Ristića, otvorenost i spremnost da u kontinuitetu produži kvalitetne projekte sa odličnim timom Ministarstva i u toj nameri će uvek imati moju stručnu podršku i pomoć", poručio je ministar Mihailo Jovanović na svom Instagram profilu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: