Srbija 0

22.04.2024.

14:55

Korak bliže letećim taksijima; Mali obavestio: Sa kompanijom Airbus potpisujemo Memorandum

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbas za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem.

Izvor: B92.net

Korak bliže letećim taksijima; Mali obavestio: Sa kompanijom Airbus potpisujemo Memorandum
Instagram/mali_sinisa

Podeli:

Razgovarali su o uvođenju letećih taksija, koji su u planu kao novi vid prevoza tokom trajanja specijalizovane izložbe Expo 2027 u Beogradu.

"Ozbiljno smo pristupili ovom poslu, i zato smo dogovorili da ćemo sa kompanijom Airbus potpisati Memorandum o razumevanju oko projekta razvoja tzv. Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, nakon čega ćemo uraditi i prifizibiliti studiju", napisao je Mali na svom Instagram profilu.

Spremni smo na korišćenje novih tehnologija i mislim da je važno da u tom smislu idemo u korak sa vremenom, naročito uzimajući u obzir da ćemo biti domaćini jedne od najvećih izložbi na svetu, gde je važno da se prikažu savremene inovacije, dodao je.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: