Region 1

26.10.2024.

14:28

Zatvorene prodavnice poznatog modnog lanca u Srbiji, ali i regionu

Od pre dva dana privremeno su zatvorene prodavnice modnog lanca Modiana u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Izvor: Capital

Zatvorene prodavnice poznatog modnog lanca u Srbiji, ali i regionu
Aurum171 / Shutterstock.com

Podeli:

Lanac je obavestio kupce u Sloveniji putem društvenih mreža da zatvara devet trgovina u Merkator centrima u Kamniku, Domžalama, Krškom, Trebnju, Slovenskoj Bistrici, Ptuju, Slovenskim Konjicama, Rogaškoj Slatini i Mariboru. Preostalih 13 trgovina širom Slovenije ostaje otvoreno.

U Hrvatskoj je lanac obavestio o zatvaranju do daljnjeg 16 trgovina, i to u gradovima Čakovec, Karlovac, Metković, Osijek, Pula, Rijeka, Samobor, Salona Mall, Zadar, Zagreb, Župa Dubrovačka, Varaždin i Đakovo. Samo tri trgovine su ostale otvorene – Velika Gorica, Vrbani (Point Centar Zagreb) i Outlet Lee Cooper Ikea, stoji u objavi.

Budući da vlasnik Modiane, Montecristo SL , od 2016. godine, Merkatoru već duže vreme ne plaća najam i troškove poslovnica, uprava Merkatora odlučila je raskinuti ugovore o zakupu i zatvoriti trgovine.

Iz Merkatora, koji je u vlasništvu hrvatske grupe Fortenova, rekli su da na takvu odluku bili prisiljeni jer je dug za zatvorene poslovnice na nivou Fortenove premašio 3,5 miliona evra. Ugovor o najmu istekao je 3. oktobra ove godine, a zbog nepoštovanja ugovornih obaveza Merkator je odustao od ugovora.

U Bosni i Hercegovini je registrovano sedam Modiana podružnica, a  njihov vlasnik putem preduzeća Modiana je Poslovni sistem Merkator.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kupuju 600 krstarećih raketa "taurus"

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus namerava da kupi još 600 krstarećih raketa "taurus", u vezi sa čestim zahtevima Ukrajine da joj se dostave rakete dugog dometa, ali još nije obezbedio finansijska sredstva za to.

18:39

25.10.2024.

22 h

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

1 d

Srbija

Objavljena prosečna plata u Srbiji

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 133.591 dinar, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 96.649 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

12:59

25.10.2024.

1 d

Podeli: