Region 2

22.10.2024.

16:23

Otvara se put građen 18 godina

Danas će biti puštena u promet poslednja deonica auto-puta A11, koja povezuje Zagreb i Sisak, a čija je izgradnja trajala više od 18 godina.

Izvor: Poslovni dnevnik

Otvara se put građen 18 godina
Shutterstock, MakDill

Podeli:

Ovaj auto-put ukupne dužine 47,5 kilometara predstavlja ključnu prometnu poveznicu između glavnog grada i Sisačko-moslavačke županije, koja je s godinama doživela znatna infrastrukturna kašnjenja.

Iako će deonica napokon biti u prometu, Siščani će na auto-put morati da ulaze improvizovanim spojnim putem, izvestio je Poslovni dnevnik.

To je privremeno rešenje s obzirom na to da još nije dovršen spojni put koji bi trebala da poveže grad Sisak s autoputem preko novog Odranskog mosta kod Stupna.

Radovi na toj deonici uključuju i izgradnju nadvožnjaka iznad pruge Sisak-Zagreb, a novi procenjeni rok za završetak je septembar 2025. godine. Tek nakon tog roka, Siščani će praktično iz centra grada moći direktno da pristupe autoputu.

Izgradnja A11 započela je još 2006. godine, a prva deonica od Velike Gorice do Buševca, duga devet kilometara, puštena je u promet u maju 2009. godine.

Sledeća deonica, od Buševca do Lekenika, duga 11,2 kilometra, otvorena je 2015. godine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: