Region 0

14.10.2024.

9:58

Projekat vredan 60 miliona evra: Žičara Lovćen – Cetinje ulazi u državni budžet za 2025.

Izgradnja druge trase žičare koja bi povezala Cetinje sa Lovćenom ove godine neće početi jer u ovogodišnjem rebalansu budžeta Vlada nije predvidela novac.

Izvor: Investitor

Projekat vredan 60 miliona evra: Žičara Lovćen – Cetinje ulazi u državni budžet za 2025.
B92.net/J.J.

Podeli:

Za nastavak izgradnje žičare Cetinje – Lovćen, Senat Prestonice je početkom godine doneo zaključke koji je obavezuju da u cilju stvaranja preduslova za nastavak realizacije projekta odradi niz pripremnih radnji, kazali su Gradskoj iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

„Prestonica je odmah nakon donošenja predmetnih zaključaka sprovela javne nabavke, tenderske postupke za izradu ove tri analize i mogu reći sa zadovoljstvom u relativno kratkom roku, i pre zadatih rokova, završila izradu predmetnih analiza i dostavila ih Senatu Prestonice, ali i Vladi CG i Ministarstvu finansija kako bi se preduzeli dalji koraci u cilju obezbeđivanja finansijskih sredstava za nastavak realizacije ovog projekta“, kazao je zamenik gradonačelnika Cetinja Marko Brnović.

Iako su, kako ističe Brnović, sa premijerom Milojkom Spajićem vodili razgovore da se rebalansom ovogodišnjeg budžeta opredele sredstva za realizaciju projekta, iz Ministarstva finansija objašnjavaju da je Prestonica dostavila kompletiranu dokumentaciju kada je budžet za 2024. već bio usvojen i predat Skupštini na dalje razmatranje.

Iz resornog Ministarstva ističu da je projekat velikog značaja i biće u razmatranju prilikom izrade budžeta za 2025. godinu.

,,Ministarstvo finansija sprovodi intenzivne radnje na pripremi predloga Zakona o budžetu Crne Gore za 2025. godinu. Imajući u vidu da je izgradnja žičare od Lovćena (stanica Dub) do Cetinja jedan od strateških projekat za našu državu, način njegove realizacije svakako se razmatra. Međutim, s obzirom da je u pitanju višegodišnji projekat, kao i da je predviđena fazna izgradnja, u ovom trenutku, nije moguće predvideti precizne rokove, a oni će biti definisani kada postane sastavni deo Zakona o budžetu, koji će sadržati obavezno obrazloženje svih projekata pojedinačno“, kazali su iz Ministarstva finansija.

Izgradnja žičare od Lovćena do Cetinja dužine oko 15 kilometara predstavlja jedan od najznačajnijih turističkih infrastrukturnih projekata Crne Gore, saglasni su sagovornici Gradske.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

18 h

Podeli: