Region 2

28.09.2024.

17:10

Ovo je najjeftiniji ručak na svetu: Košta manje od jednog evra

Cena obroka u studentskim menzama u Hrvatskoj se nisu menjale od 2013. godine, i za ručak ili večeru ostalo je 0,88 centi.

Izvor: Telegraf.rs

Ovo je najjeftiniji ručak na svetu: Košta manje od jednog evra
ercan senkaya/Shutterstock

Podeli:

"Novi list" je izračunao da je student 2013. godine u Hrvatskoj morao raditi pola sata za studentski ručak, jer je satnica za rad preko Studentskog servisa iznosila 1,9 evra. Danas minimalna satnica iznosi 5,25 evra, pa student za pola sata rada zaradi tri ručka u kantini.

Ova cena, koju hrvatski list predstavlja kao najjeftiniji ručak na svetu, moguća je zahvaljujući izdašnim državnim subvencijama.

U narednoj školskoj godini subvencije će se dodatno povećati, pa će studenti i u 2025. godini plaćati meni po ceni iz 2013. godine. Ova svakako dobra socijalna vest ima i lošu stranu, naime, kako neki navode, studentski meniji su zastareli, jednolični, nezdravi...

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: