Region 0

24.09.2024.

16:05

Komšije snizile kamatnu stopu

Narodna banka Mađarske (MNB) objavila je danas da je odlučila da snizi referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena na 6,5 odsto.

Izvor: Tanjug

Komšije snizile kamatnu stopu
shutterstock, Cagkan Sayin

Podeli:

Pored toga, stope na kredite sa kolateralom su smanjene na 7,5 odsto, a kamate na prekonoćne depozite na 5,5 odsto.

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u avgustu pala sa julskih 4,1 odsto na 3,4 odsto, što predstavlja najniži nivo inflacije za tri i po godine, objavio je nedavno Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

Kako se navodi, godišnja stopa bazne inflacije u Mađarskoj je u avgustu takođe pala, ali znatno blažim tempom, sa julskih 4,7 odsto na 4,6 odsto.

Narodna banka Mađarske je prethodno u avgustu zadržala kamate na istom nivou nakon što ih je smanjivala 15 meseci zaredom.

Guverner MNB Barnabaš Virag je tada saopštio da je pauza u smanjivanju kamata samo privremena, preneli su mediji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Svet

Gigant demantuje: Ma kakva fabrika?

Taivan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) nema nameru da ulaže u otvaranje novih fabrika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je ta kompanija za Baha Breaking Nevs, demantujući izveštaj Vol Strit žurnala (WSJ).

14:17

23.9.2024.

1 d

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

5 h

Svet

Evro razočarao

Evro je pao u odnosu na dolar nakon što su danas objavljeni razočaravajući podaci o razvoju privatnog sektora u evrozoni.

16:14

23.9.2024.

1 d

Podeli: