Region 2

10.09.2024.

21:50

Ovo je prosečna zarada u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je prosečna neto-zarada u julu za sve sektore iznosila 851 evro, što je blago povećanje u odnosu na 838 evra iz juna, objavio je danas Monstat.

Izvor: Tanjug

Ovo je prosečna zarada u Crnoj Gori
sweet_tomato/Shutterstock

Podeli:

Crnogorska Uprava za statistiku navodi da je najviša prosečna zarada zabeležena u sektoru finansija i osiguranja od 1.312 evra, što je, takođe, blago povećanje u odnosu na prethodni mesec, preneo je RTCG.

Prosečna plata u snabdevanju električnom energijom, gasom i parom bila je oko 1.225 evra i neznatno je smanjenjena u poređenju sa prethodnim mesecom, kao i u oblasti vađenja ruda i kamena (1.048 evra).

Monstat napominje da je visoki rast plata u sektoru finansija i snabdevanja energijom može biti rezultat specifičnih tržišnih uslova i potražnje za stručnjacima u tim oblastima.

S druge strane, tradicionalno manje plaćeni sektori, poput ugostiteljstva i ostalih usluga, beleže skroman napredak, ali i dalje ostaju ispod proseka u poređenju sa drugim industrijama.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

15 h

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

17 h

Podeli: