Region 3

06.09.2024.

9:57

Najveći investitor helikopterom napustio Hercegovinu, neće više tu ulagati

Na današnji dan Rodoljub Drašković završio je stečaj u kompaniji Swisslion d.o.o. prehrambena industrija Trebinje pred stečajnim sudom u Trebinju.

Izvor: biznisinfo.ba

Najveći investitor helikopterom napustio Hercegovinu, neće više tu ulagati
Shutterstock/Mirko Okuka

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju, on je tako “izmirio sve finansijske obaveze mafije i kriminalaca vrha Republike Srpske”, prenosi Biznisinfo.ba.

Konsolidovao je sva svoja preduzeća u Hercegovini, izuzev IAT-a čija se likvidacija očekuje sredinom sledeće godine, dodaje se.

Rodoljub Drašković, kako je rečeno, odustaje od svih daljih investicija u Hercegovini i predaje Gradu Trebinju svoju zadužbinu “Hram nauke i umetnosti”, koju “nije završio i nema nameru da završi”.

"Spakovao je svoje kofere i svojim helikopterom napustio Hercegovinu sa namerom da se u nju više nikada poslovno ne vrati", zaključuje se.

Podseća se da je Drašković važio za najvećeg investitora u istočnoj Hercegovini. Vlasnik je i poznatog kompleksa Grad Sunca.

No, nakon što je izneo teške optužbe na račun vlasti u RS odlučio je da svoje investicije preusmeri u druge države.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: