Region 3

03.09.2024.

18:41

Cene energenata u Hrvatskoj rastu od 10 do 15 odsto

Hrvatski ministar finansija Marko Primorac saopštio je danas da će cene energenata u Hrvatskoj biti povećane od 10 do 15 odsto.

Izvor: Tanjug

Cene energenata u Hrvatskoj rastu od 10 do 15 odsto
Shutterstock/allstars

Podeli:

"Kada govorimo o zaštiti pojedinih grupa na teret budžeta, moramo da znamo da se radi samo o preraspodeli budžetskih sredstava", istakao je Primorac i dodao da su cene energenata na povećanim nivoima već duže vreme.

Dodao je da je u tom smislu potpuna subvencija sve manje opravdana, jer je to subvencija koja se sufinansira na teret svih poreskih obveznika, preneli su hrvatski mediji.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

8 h

Svet

Micotakis opomenuo EU: O ovome niko ne govori...

Evropska unija je značajno povećala izvoz električne energije u Ukrajinu nakon ruskih udara na energetski sistem te zemlje, ali ova mera je, prema tvrdnji grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, dovela do rasta cena struje u jugoistočnoj Evropi.

15:36

14.9.2024.

1 d

Podeli: