Region 1

30.08.2024.

12:04

Povlače kobasice sa tržišta: "Ne jedite ih"

Hrvatska sa tržišta povlači Bečku kobasicu domaće proizvodnje, jer može predstavljati rizik za potrošače, saopštio je Državni inspektorat.

Izvor: Tanjug

Povlače kobasice sa tržišta: "Ne jedite ih"
hlphoto/Shutterstock

Podeli:

Reč je o proizvodu Bečka kobasica, LOT 3114440, sa datumom upotrebljivosti do 10. septembra ove godine, zbog neoznačenog alergena - glutena. Proizvođač je Kudelić d.o.o., Bedenica.

S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen gluten, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje osetljivih potrošača, dok je, kako tvrde, oni koji nisu alergični na gluten mogu i dalje upotrebljavati.

Iz Inspekcije navode da proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: