Region 0

28.08.2024.

14:10

Potpisano: Poznata kompanija dolazi u Crnu Goru

Grčka kompanija Retail and More, vlasnik licence Karfur (Carrefour) za tržišta Grčke, Bugarske, Srbije, Severne Makedonije i Albanije, potpisala je ekskluzivna prava na zastupanje i u Crnoj Gori.

Izvor: Retail Serbia/Žarko Grozdanić

Potpisano: Poznata kompanija dolazi u Crnu Goru
Shutterstock/Kzenon

Podeli:

Filijala Karfura će, prema saznanjima portala Retail Serbia, nakon završetka prve faze ekspanzije u Bugarskoj i Grčkoj, svoj fokus razvoja preusmeriti na Srbiju, kao najveće tržište na Zapadnom Balkanu, dok će Crna Gora verovatno biti poslednja država za širenje i ekspanziju.

Na grčkom tržištu Retail and More beleži dvocifreni rast prodaje, dok se širom Bugarske otvaraju nove Carrefour prodavnice. Centrala Carrefoura u Francuskoj je nedavno zvanično potvrdila da će uz svoje partnere u naredne dve godine otvoriti deset novih tržišta.

Retail and More trenutno razvija dva formata prodavnica u Grčkoj i Bugarskoj koji nude brzu i modernu kupovinu. Kako saznaje Retail Serbia, grupa razmatra da pokrene i lanac Supeco za koji po ugovorima sa francuskom grupom poseduje sva prava za otvaranje formata diskonta.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: