Region 0

27.08.2024.

10:03

Crna Gora: Veće plate – skuplja voda

Cene vode u Crnoj Gori biće veće naredne godine zbog povećanja plata zaposlenih.

Izvor: Tanjug

Crna Gora: Veće plate – skuplja voda
yanik88/Shutterstock

Podeli:

Cene vode u Crnoj Gori biće veće naredne godine zbog toga što će u regularno dozvoljeni trošak biti uračunato povećanje zarada zaposlenih, do kojeg je došlo usled izmena kolektivnog ugovora, objavilo je danas Udruženje za unapređenje vodosnabdevanja, tretmana i odvođenja otpadnih voda Crne Gore.

Granski kolektivni ugovor (GKU) za komunalne delatnosti potpisan je prošle godine između Vlade CG i reprezentativnog sindikata, čime su povećane zarade zaposlenih i u preduzećima za vodovod i kanalizaciju, a time i rashodi tih kompanija, prenele su Vijesti.

Cene vode zakonski utvrđuje Agencija za energetiku i regulisane komunalne delatnosti (REGAGEN) i one nisu povećane u ovoj godini zbog čega značajan broj ovih preduzeća ima veće rashode od prihoda.

Medij navodi i da su vodovodna i kanalizaciona mreža u Crnoj Gori generalno na lošem nivou, a da bi bila dovedena u prihvatljivo stanje neophodno je više stotina miliona evra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

22 h

Podeli: