Region 0

26.08.2024.

8:58

I dva kandidata iz Srbije u izboru za direktora ToMontenegro

Na konkurs za izvršnog direktora nacionalnog crnogorskog avioprevoznika ToMontenegro stiglo je osam prijava, dok se intervjui sa kandidatima očekuju početkom septembra, kazali su "Vijestima" zvanično iz Ministarstva saobraćaja.

Izvor: Vijesti.me

I dva kandidata iz Srbije u izboru za direktora ToMontenegro
Aermedia / Shutterstock.com

Podeli:

Iz ovog resora za "Vijesti" nisu mogli da saopšte imena kandidata već su redakciju uputili na odbor direktora državne nacionalne aviokompanije od koga nije stigao odgovor.

Izvor "Vijesti" upućen u sprovođenje konkursa za ovu poziciju, koji je trajao od 24. jula do 7. avgusta, pojasnio je da su među prijavljenima Muhamed Mihad sa Maldiva, Daman Pretsing iz Indije, Oliver Meier, iz Srbije Zoran Hudak i Dejan Ćuković, kao i Biljana Knežević, Vojislav Kaluđerović i Vukadin Stojanović.

Mandat direktora traje četiri godine.

"Konkurs za izvršnog direktora je završen 7. avgusta, na konkurs je kako smo informisani, blagovremeno pristiglo osam prijava. Kako je nadležnost Borda direktora ToMontenegro da obavi intervjue sa kandidatima i da preporuku Ministarstvu saobraćaja, izbor izvršnog direktora zavisiće od dinamike rada samog borda. Ono što smo dobili kao informaciju je da će se intervjui sa kandidatima obaviti početkom septembra. O samim imenima kandidata informacije vam može dati Bord direktora", naveli su iz resora kojim rukovodi Maja Vukićević.

Vlada Crne Gore je 11. jula smenila Marka Anžura s mesta izvršnog direktora kompanije i donijela rešenje o imenovanju Stojanovića za vršioca dužnosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

16 h

Podeli: