Region 1

22.08.2024.

11:13

Danas zvanično preuzimanje dve banke: Evo šta se menja za klijente

Pravno spajanje SKB i Nove KBM banke, koje su u vlasništvu mađarske OTP grupe, biće završeno danas.

Izvor: Investitor

Danas zvanično preuzimanje dve banke: Evo šta se menja za klijente
Depositphotos, okuka67

Podeli:

U petak će zaživeti pripojena OTP banka, čije će sedište biti u Ljubljani. U međuvremenu, operativno spajanje biće sprovedeno do 2. septembra. Za klijente SKB-a očekuju se neke promene.

Nakon pravnog spajanja slede poslednji koraci operativnog spajanja dveju bankarskih institucija. Kako bi se osiguralo jedinstveno poslovanje i ponuda pripojene banke, biće potrebno i objediniti informacijsku podršku. Ovaj proces će se odvijati od 30. avgusta u 12 sati do 2. septembra u 8 sati ujutro. Za to vreme neće biti dostupne sve usluge obeju banaka, o čemu su banke već obavestile svoje klijente.

Završetkom operativnog pripajanja ništa se neće promeniti za klijente Nove KBM od prvog radnog dana u septembru. Biće promena za klijente SKB banke.

Proces spajanja Nove KBM i SKB banke traje od februara prošle godine, kada je OTP grupa dovršila kupovinu Nove KBM. Pre toga je krajem 2019. ušla na slovensko tržište preuzimanjem SKB banke.

Uključujući pristup bankarskim uslugama u poštanskim kancelarijama u Sloveniji, združena banka će imati ukupno više od 900 bankovnih mesta. Prema bilansnoj ukupnoj vrednosti dostići će udeo nešto manji od 30%, dok će tržišni udio NLB Grupe u Sloveniji biti nešto veći od 30%.

Sada će na slovenačkom bankarskom tržištu biti dva izrazito velika igrača, svi ostali biće znatno manji.

OTP je vlasnik i najveće banke u Crnoj Gori – CKB, prenosi Investitor.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: