Region 13

15.08.2024.

12:40

BiH od sledeće godine gradi auto-put Beograd–Sarajevo?

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se pohvalio na društvenim mrežama da je u Istanbulu dogovorio početak gradnje auto-puta Beograd– Sarajevo.

Izvor: Klix.ba

BiH od sledeće godine gradi auto-put Beograd–Sarajevo?
Shutterstock/Andrewshots

Podeli:

"U Istanbulu sam finalizovao razgovore u vezi s izgradnjom deonice auto-puta i brze saobraćajnice Beograd–Sarajevo", kazao je.

Navodi da su dogovorene deonice od Donjeg Vardišta (kod Višegrada) do Istočnog Sarajeva, dužine 130 kilometara i kroz Brčko distrikt u dužini od 33 kilometra.

"Očekujem da će biti završene sve neophodne procedure kako bi radovi mogli da počnu sledeće godine", poručio je.

Inače, ranije je na nivou tri države (Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska) dogovorena gradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva, međutim u BiH još nisu počeli radovi, štaviše nejasno je i da li postoji konačan dogovor o tome kuda će auto-put prolaziti. Predložene rute su bile preko Bijeljine i Tuzle, odnosno Višegrada i Goražda, a u poslednjoj objavi Dodik ne pominje Bijeljinu, piše Kliks.

Srbija je auto-put skoro u potpunosti završila do granice s BiH, do prelaza Rača, i sada je potrebno nastaviti ga od ove granice kod Bijeljine dalje ka Sarajevu.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: