Region 10

31.07.2024.

8:41

Balkan dobija prvu skijašku dvoranu: Evo gde će se graditi

Ski centar Ravna planina planira izgradnju prve ski dvorane na Balkanu.

Izvor: biznisinfo.ba

Balkan dobija prvu skijašku dvoranu: Evo gde će se graditi
Shutterstock/Madrugada Verde

Podeli:

Iz ski centra navode da će dvorana imati 350 metara dugu skijašku stazu, visinski razliku od solidnih 100 metara, širine 45 metara, kao i da će se snabdevati iz obnovljivih izvora energije, piše princip.news, a prenosi Biznisinfo.

"U korak sa klimatskim promenama čije posledice najviše oseti zimski turizam, javila se ideja za projektom koji bi omogućio skijanje tokom cele godine, nezavisno od godišnjeg doba i vremenskih uslova. Na 16.000 metara kvadratnih prostiraće se skijaška staza, snowpark, staza za ski trčanje, sankalište i baby park", navodi se u saopštenju Ski centra.

Planirano je da se projekat završi u roku od pet godina.

Ski centar Ravna planina raspolaže sa 12 kilometara uređenih ski staza, osnežavanjem i noćnim skijanjem, a poseduje i potrebnu skijašku infrastrukturu za održavanje međunarodnih FIS takmičenja. Pored postojećih smeštajnih kapaciteta i restorana, u toku je izgradnja hotela sa spa sadržajima, konferencijskom salom...

Ravna planina bio je prvi ski centar u BiH u kojem je instalirana prva najmodernija gondola.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: