Region 0

17.07.2024.

6:57

U piletini otkrivena salmonela: Povučena pre prodaje

U Hrvatskoj je u mesu uvezenom iz Slovenije utvrđena prisutnost salmonele, objavio je u ponedeljak Evropski sistem brzog obaveštavanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Izvor: SEEbiz

U piletini otkrivena salmonela: Povučena pre prodaje
Shutterstock/Aleksandra Berzhets

Podeli:

Iz Perutnine Ptuj za internet portal N1 Slovenija potvrdili su da je reč o njihovom mesu, ali ga nije bilo u prodaji na slovenačkim policama, prenosi Seebiz.

Prema objavi od ponedeljka na stranicama RASFF-a, radilo se o pilećim Texas krilcima, a analizu mesa obavio je sam proizvođač. Takođe su upozorili da prisutnost salmonele u pilećem mesu predstavlja ozbiljan zdravstveni rizik.

Portal Danica.hr u ponedeljak je izvestio da je meso analizirano odmah po dolasku u Hrvatsku, a pre nego što je sletelo na police trgovina. Stoga nisu bile potrebne dodatne mere.

U Perutnini Ptuj su za portal N1 objasnili i da te serije mesa nije bilo na slovenačkim policama, ali da jeste, automatski bi bila povučena.

Prema nezvaničnim informacijama N1 Slovenija, sa slučajem je upoznata i slovenačka Uprava za sigurnu hranu, veterinarstvo i zaštitu bilja, ali još uvek o njemu prikuplja opširne informacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Najbogatija zemlja "potonula"

U vreme sticanja nezavisnosti 1968. godine, Nauru je bila najbogatija zemlja na svetu po glavi stanovnika zbog svojih ogromnih nalazišta.

11:02

26.8.2024.

1 d

Svet

Oglasio se Putin: Stanje u Rusiji je ovakvo

Ruska ekonomija je u prvoj polovini 2024. porasla za 4,6 odsto međugodišnje, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom video-konferencije o ekonomskim pitanjima sa članovima vlade te zemlje.

15:51

26.8.2024.

20 h

Podeli: